Historiikki


Bullets MCC

Bullets MCC Finland on emokerhonsa Bullets MCC Swedenin Eastern Chapter, jonka presidenttinä on ollut alusta lähtien Christer Holmström. Kerho muotoutui vuosituhannen vaihteen tienoilla ja sillä on edelleen kotisivut osoitteessa http://bulletsmcc.org.Bullets MCC järjesti ensimmäisen Kuninkaantien Ajon 14. - 17.2001. Sen jälkeen ajo on järjestetty vuosittain, vastuun siirtyessä kerhosta toiseen ja lopulta REOC Finland ry:lle.

Bullets MCC Finland, jatkossa BMF, on löyhä kerho, johon kuulumiseen riitti postituslistalle liittyminen. Nyttemmin lista on lopetettu, mutta jäsenten osoitelista on edelleen olemassa yhdyssiteenä, eli kun Rojali-henkistä seuraa kaipaa, on siitä helppo katsoa lähimmät samanhenkiset. Listassa on myös ruotsalaiset jäsenet, joten lahden toisellakin puolelta löytyy samanhenkisiä.REOC UK Finnish Branch

Syksyllä 2009 päättivät brittikerhon jäsenet muodostaa oman paikallisosaston. Perustavassa kokouksessa oli suomalaisista yhdeksästä jäsenestä paikalla seitsemän, parin ollessa myös Bullets MCC:ssa mukana. Tarkoitus oli tiivistää Royal Enfield-harrastajien rivejä ja tarjota yhteisö, jonka avulla auttaa ja saada apua omien pyörien kanssa. Joten perustettiin brittikerhon alaoasto, Royal Enfield Owners Club Finnish Branch.

Koska pyörämerkin harrastajia on Suomessa vähän ja niitä aktiivisempia vielä vähemmän, muotoutui paikallisosaston aktiiveista ryhmä, joka myös järjesti Kuninkaantien ja muita tapahtumia useamman kerran vuodessa. Varsinkin kun BMFn Road Captain ja REOC FBn puheenjohtaja olivat yksi ja sama henkilö. Toimintaa oli helppo järjestää, kun käytännössä kaikki tunsivat kaikki ja piirit olivat pienet.

Osasto päätti jo alkuvaiheessa panostaa digitalisaatioon; ohjekirjojen skannaamiseen ja kantakorttien hankkimiseen eri lähteistä, koska yhtä tärkeää kuin on pyörän autenttisuus, on sen historia. Varsinkin kun paperittoman saaminen rekisteriin on aika hirveä urakka.

Kuninkaantie kehittyi joka vuosi eteenpäin; 2010 oli ensimmäinen kaksipäiväinen tapahtuma Hangossa ja sittemmin kaikki ovat olleet koko viikonlopun tapahtumia.REOC Finland ry

Elokuussa 2013 maahantuoja, MotoItalia lopetti toimintansa ja jätti harrastajat tyhjän päälle varaosien suhteen. Englannista toimitusaika on, kiitos Postin, pahimmillaan yli kaksi viikkoa, joten tilanne oli sietämätön. Syntyi tarve hoitaa varaosatäydennyksiä omin voimin, mutta ongelmana oli raha; rekisteröimätön kerho ei voi toimia taloudellisena toimijana ja vaikka toimisikin, on siihen viranomaisilla oma kantansa.

Keväällä 2015 perustettiin Royal Enfield Owners Club Finland ry. Ennen perustavaa kokousta lakkautettiin REOC FB ja sen varat ja omaisuus siirrettiin perustettavalle yhdistykselle. Tuossa vaiheessa oli jo ehditty hankkia joitain tärkeimpiä osia varastoon.

Kerho otti vastuun Kuninkaantien Ajon järjestämisestä, varsinkin kun siitä oli jo useamman kerran kokemus ja joka kerran oli opittu uutta miten järjestää tapahtuma paremmin. BMF antoi luvan käyttää nimeä jotta perinne jatkuu ja Royal Enfield-harrastajille löytyy ihan oma kokoontumisajo kerran vuodessa.

Nyt kerhon toiminta on terävöitynyt entisestään ja hakenut mallit, joilla on hyvä jatkaa eteenpäin meidän kaikkien yhteiseksi hyväksi.Kuninkaantien ajot


Tähän mennessä järjestetyt:

2001 Hanko
2002 Tammisaari
2003 Tammisaari
2004 Tammisaari
2005 Hanko
2006 Kouvola
2007 Hämeenlinna
2008 Loimaa (Saariston Rengastie)

2009 Säkylä
2010 Hanko
2011 Nokia
2012 Riihimäki
2013 Porvoo
2014 Virolahti
2015 Sysmä
2016 Salo